Fri frakt på paket från 500 kr | 30 dagar öppet köp

Har du frågor om våra surfskis? ➢ Ring oss på 0531-12540

har du frågor om våra kajaker? ➢ ring oss på 0531-12540

Mini Träningsläger Dalsland

Mini Träningsläger Dalsland

I helgen avklarade vi första workshopen för träningsplanering under Dietz-flaggan. Vi, det var mellan tre och sex paddlare från västra Sverige och Norge. Konceptet gick ut på att kombinera en teori-workshop med träningspass för att få praktiska erfarenheter av delar som lärdes ut i teoriprogrammet.

Fokus i innehållet var konkret användbar träningsplanering med en fördjupning i träningsstruktur för både för kanot-träningspass och vinterträningen. Vi började lägret fredag eftermiddag med två teoridelar och ett träningspass där vi körde tröskeltest med följande utvärdering av resultatet. Lördag blev det två pass där ett tema var att ligga i rätt intensitetszon vid olika intervallträningsformer. På söndag blev det distanspass och fördjupning i vinterträningen. Fokus här var rätt styrketräningsupplägg och ergometerträning. I vårt eget gym kunde vi köra genom vikta övningar och ge hjälp för programmupplägg.

Jag känner mig väldugt tacksam att jag har fått uteslutet positiv feedback av deltagarna hittils. Det verkar finnas ett brett intresse för temat träningsplanering bland de aktiva. Jag fick flera förfrågningar redan före lägrets början att köra en liknande workshop vid senare tillfälle.

Vad blir slutsatsen av detta? Jag kommer erbjuda flera workshops för träningsplanering under vintern, så mycket är klart. Planen är att ha en helg (lördag/söndag) i Bengtsfors samt en eller två endagarskurser i Stockholm. Om du har intresse av den typen av workshop så ber jag dig att du hör av dig. Jag är även tacksam för tips om tex lokal i Stockholm.

Test
Christian Dietz

Christian Dietz

×

Artikel:

Registrera dig för att få ett meddelande när den här produkten finns åter i lager.

Tack! Vi meddelar dig när produkten är tillbaka. Stäng