Fri frakt på paket från 500 kr | 30 dagar öppet köp

Har du frågor om våra surfskis? ➢ Ring oss på 0531-12510

har du frågor om våra kajaker? ➢ ring oss på 0531-12510

Träningsläger Montebelo

Nelo Träningsläger Montebelo

I våras körde vi vår första träningsläger på Nelos anläggning i Montebelo som ligger mitt i Portugal, ca 1 och 1/2 biltimmar söder från Porto. För dig som inte känner till Nelos koncept med träningsläger så erbjuder företaget i partnerskap med några hotellanläggningar ‘all inclusive’ paket för racingkanotister där både boende, mat och kanot ingår. Detta är den största av de numera fyra anläggningarna och hit kommer både diverse landslag och kanotklubbar för att genomföra träningsläger på några dagar och upp till flera veckor.

Anläggningen håller verkligen måttet, både när det gäller rum, spa avdelning (med bastu och pool), paddelmöjligheter och tillgång till bra material. Mat blir det tre gånger om dagen  och utbudet på buffén har blivit bättre genom åren. Där det klagades över en viss enformighet tidigare år så upplevde vi en bra variation när vi var här i år. Den enda verkliga minuspunkten var faktiskt kaffet som vi inte riktigt såg fram emot längre efter andra dagen.

Vi, det var ett gäng av fem masterspaddlare från Dalsland och paddelfotorgrafen Björn Olin. Två av deltagarna är mina klienter och lägret fungerade som ett slags upptaktsläger för att testa konceptet och möjligheterna för denna typ av träningsläger i min coaching. Samtidigt körde vi en del fotosessions och filminspelningar som blev kort sagt långt över mina förväntningar, trots att jag visste att Björn brukar alltid leverera kvalité när det gäller bilder.

Sammanfattningsvis kan jag säga att lägret blev lyckat. Rosonansen av deltagarna var väldigt upplyftande. Samtidigt gick det att påvisa att det går att lägga bra mycket volym över en period på en och en halv veckor även för masterspaddlare. Förutsättningen är dock att ha rätt intensitetsfördelning och variation på passen, bra direktuppföljning och rätt träningsgrund innan lägret. Jag ser redan fram emot nästa årets läger vilket kommer vara tillgängligt både för klienter och paddlare i egen regi.

Christian Dietz

Christian Dietz

×

Artikel:

Registrera dig för att få ett meddelande när den här produkten finns åter i lager.

Tack! Vi meddelar dig när produkten är tillbaka. Stäng