Fri frakt på paket från 500 kr | 30 dagar öppet köp

Har du frågor om våra surfskis? ➢ Ring oss på 0531-12540

har du frågor om våra kajaker? ➢ ring oss på 0531-12540

Hitta rätt kapell för din racing eller motionskajak

kapell kanotracing översikt

Våra kapell för racing & motionskajaker

Alla kapell som du hittar på vår hemsida är avsedda för racing och motionskajaker. Till skillnad från havskajaker sitter  du i en racingkajak med knäna ihop och över sittbrunnskanten. Därför behöver du ett kapell som inte är helt sträckt över sittbrunnen utan tillåter knäna att sitta högre. Samtidigt vill du kunna röra benen vid paddelarbetet. Och vid våghängning kan det t.o.m vara nödvändigt att dra tillbaka en fot något utan att kapellet tar emot för mycket. Det betyder att kapellet ska å ena sidan ge tillräckligt med plats för all benarbete i kanoten men samtidigt sitta relativt tajt så att du inte får vatten som samlar sig mellan knäna. Alla våra kapell är vattentäta med tejpade sömmar. Padler Maraton kapellet har dock ingen vattentät dragkedja.
 Sittbrunnsstorlek

Rätt kapell-storlek för racingkajaker

Alla våra kapell passar för alla typer och modeller av racingkajaker. Ett undantag är gamla racingkajaker med 51-cm breddmått. De kan ha större sittbrunn. I så fall kan du välja ett kapell som även passar motionskajaker. Bilderna som du ser här på sidan visar kapellen på en K1 Nelo Sete XXL med sittbrunnsmått på 103 × 43 cm (yttermått).

 • Sandiline Kapell Sprint - Vår mest populära modell som passar i princip alla sittbrunnar. Mjuk neoprenmidja. Mellantjock tyg som håller länge.
 • Sandiline Kapell X-Light - Lättare version av Sandiline Kapell Sprint. Tunnare Material. Mjuk neoprenmidja. Det här är den enda modellen som andas.
 • Padler Kapell med neoprenmidja - Lite tjockare tyg som håller länge. Neoprenmidja. Den här modellen går inte att justera i sittbrunnen.
 • Padler Kapell utan neoprenmidja - Finns i 2 storlekar. M för racingkajaker, L för motionskajaker och äldre K1 med min-bredd. Kardborrefäste för klockställ (säljs separat).
 • Braca Kapell Racing - Lite tjockare galonmaterial som är slitstark. Något tajtare passform än Sandiline. Mjuk neopren midja.
 • Jantex Spray Deck - Tunnanre material med lite stretch och något tajtare passform än Sandiline. Mjuk neoprenmidja.
 • Padler Maraton Kapell - Modell med lång dragkedja (ej vattentätt) för snabba lyft på maraton tävlingar.
    

Rätt kapell-storlek för motionskajaker

En del motionskajaker kan  ha större sittbrunnsmått än racingkajaker. Om sittbrunnen i din kajak är större än 105 × 44 cm rekommenderar vi en av de följande modeller.

På bilderna nedan ser du Sandiline Racing Sprayskirt och Padler kapellet med neoprenmidja på en Nelo Viper 55 med sittbrunnsmått 109 × 47 cm (yttermått).


  Sandiline kapell på Viper 55
  Padler kapell m neoprenmidja på Viper 55

   

Visa alla kapell

   

Christian Dietz

Christian Dietz

×

Artikel:

Registrera dig för att få ett meddelande när den här produkten finns åter i lager.

Tack! Vi meddelar dig när produkten är tillbaka. Stäng